Pildid: aianduskeskuse õuele saabusid esimesed jõulukuused

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal tõsteti Hortese aianduskeskuse õuel auto pealt maha esimesi Taanist saabunud jõulukuuski. Tänasest on need juba ka müügil.


Hortese tootejuht Lea Mäss selgitas, et esimene advent on sel pühapäeval, mistõttu paljud asutused tellivadki juba kuuse ära: «Nad juba ootavad ja meil on täitsa järjekord. Lasteaiad just ja kontorid – nende pärast me teemegi seda igal aastal esimeseks advendiks.»

Kõige suurem kuuskede müük tuleb tavapäraselt enne jõule, ent selleks ajaks on müügil juba uued kuused ning praegu saabunud puud on selleks ajaks ära müüdud.

Mässi sõnul tellib aianduskeskus kuused Taanist just nulgude pärast. «Nulge ju Eestis ei kasvatata, sest ta ei kannata meie talvist kliimat välja.» Aianduskeskus leidis Taani kuusekasvataja messilt ning olles käinud ka kuusekasvanduses kohapeal, nentis Mäss, et nad on tolle kuusekasvataja kvaliteediga väga-väga rahul.

Valikus on nii harilik kuusk, serbia kuusk kui kaukaasia nulg. Pikkused jäävad ühe ja nelja meetri vahele. Serbia kuusel on okkad sinakashallid ja veidi pehmemad ning lühemad, kui harilikul kuusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles