Nafta hind vabalanguses, aga Eesti tanklates tammub hind paigal (4)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla 14. november 2018
Olerexi tankla 14. november 2018 Foto: Lugeja foto

Nafta hind läks eile õhtul vabalangusesse, sest korraga on hinnasurvet tekitanud  mitme teguri kombinatsioon – mure globaalse nõudluse kahanemise ja võimaliku ülepakkumise pärast, aga langust põhjustas ka teiste varaklasside müügilaine.

Nii Brenti nafta kui ka peamiselt USAs kaubeldav WTI hind kukkus pea seitse protsenti vastavalt 65,51 dollarini ja 55,78 dollarini barrel. «See on nagu pangajooks,» ütles Reutersile maaklerfirma Price Futures Group analüütik Phil Flynn. «See on jõudmas punkti, kus asi pole enam fundamentaalnäitajates, vaid hindade  täielik kokkukukkumine,» lisas ta.

Samas Eesti tanklates pole hinnad suurt langenud. Näiteks Olerexis oli veidi odavam küll bensiin, kuid näiteks diisel on endiselt eelmise nädala tasemel. Vaata fotot!

ERR kirjutas, et teisipäeval kütusemüüjad hoopis tõstsid hindu. Circle K Eesti juht Kai Realo rahustas, et nafta hinna langus kajastub peagi kindlasti ka mootorikütuste müügihinnas.

«Nüüd küll korrigeerus diisli hind kõrgemale, sest hakkasime müüma talvist, seda arktilist diislit, kuna Eestis ei tea iial, millal see pakane tuleb ja pigem karta kui kahetseda,» rääkis Realo. 

«Aga põhimõtteliselt, kui see nafta ikkagi jätkab langust, siis kandub see kohe üle ka lõpptoodetesse ehk bensiini ja diislisse ehk ta tuleb riburadapidi alla siis. Täna on bensiin siin 1,349, siis me nägime alles mõned nädalad tagasi neid peaaegu 1,4 lähedal. Eks ta tuleb ikka alla,» lohutas Realo ERRis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles