Selle aasta õpilasfirmade fookuses on keskkonnasäästlikus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÕF Imelõõr biolagunevad kõrred tõid Põlva noortele teise koha.
ÕF Imelõõr biolagunevad kõrred tõid Põlva noortele teise koha. Foto: Marit Oimet

Õpilasfirmade registreerimine käesolevaks õppeaastaks on jõudnud haripunkti ning eeldatavalt saab sel aastal enda firmaga esmase praktilise ettevõtluskogemuse rekordarv õpilasi. Üha rohkem noorte ettevõtetest keskendub just taaskasutuse ning keskkonnasõbralikkuse temaatikale.

JA Eesti on praeguseks väljastanud selle õppeaasta õpilasfirmadele juba üle 150 tegevusloa ning vähemalt sama palju õpilasfirmasid on tegevusloa taotlemist alustanud. «See tähendab, et õpilasfirmade tegemistesse on juba praegu kaasatud 727 õpilast ning võib arvata, et taas püstitame õpilasfirmade arvukusega uue rekordi,» rõõmustas JA Eesti direktor Kersti Loor. 

Senist lühikest õppeaastat on kõige tõhusamalt ära kasutanud EBS Gümnaasiumi ja Viljandi Gümnaasiumi õpilased, kes registreerisid oma õpilasfirmad esimeste seas juba oktoobri alguses. Loor lisas, et siiski on noortel oma idee ja teostuse väljatöötamiseks veel aega, kuna esimesed õpilasfirmade laadad algavad detsembris. «Seni on populaarseimad tooted olnud erinevad delikatessid, disainiga T-särgid, pusad ja riidest kotid ning erinevad sisustuselemendid. Üldise trendina saab välja tuua, et Iga aastaga muutub üha populaarsemaks taaskasutuse ja keskkonnasõbralikkuse temaatika,» selgitas Loor.

Õpilasfirmade traditsioonilised jõululaadad alustavad detsembri nädalavahetustel ning toimuvad seekord Värskas, Viimsis, Narvas, Pärnus, Tartus ja Raplas. Juba praegu on toodete ja teenuste valikus näiteks disainkellasid ja vihmakeepe, bambusest joogikõrsi, sushikomplekte, suuri kohukesi, söödavaid puslesid, kolmerattalisi rattaid või arvutimänge. Saadaval on loomulikult ka palju põnevaid puittooteid, ehteid ning käsitööd. 

Teenustest pakutakse õpiabi, veebilehe haldamist, garderoobi teenust, haudade koristamise teenust ning ürituste ja õpitubade korraldamise teenust. Tehnika vallast pakutakse ka virtuaalreaalsuse elamust, arvutiparandust, arvutikoolitust ning arvutimängu koolitust.

Sellel nädalavahetusel koguneb ligi 160 õpilasfirmade liiget Tallinnas, kus eksperdid erinevatelt elualadelt koolitavad õpilasfirmasid nii juhtimises, tootearenduses, raamatupidamises kui turunduses. Koolitust korraldava JA Eesti ekspertide kõrval jagavad kogemusi esindajad Coca-Cola HBC Eestist, EBS-ist, SEB-st Tallinna Lennujaamast ning Vitamin Well-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles