Eestlased said uut Messengeri maitsta vaid mõned tunnid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Facebook sai möödunud nädalal hakkama kummalise sammuga, kui andis eestlastele ja tegelikult paljudele teistele üle maailma kasutusse täiesti uue väljanägemisega Messengeri, kuid rullis selle siis kohe taas tagasi kokku.

Messenger 4 nimetust kandev uuendus jõudis meie Androidi telefonide kasutajateni 13. novembri õhtupoolikul. Tegemist ei olnud äpi enda uuendamisega, vaid Facebooki serveritest pakutud värskendusega, mille tulemusel uuenes kapitaalselt programmi kasutajaliides ehk väljanägemine.

Üla- ja alamenüüs olevate vahekaartide arv vähenes koguni kaheksalt kolmele. Kõik vestlused – nii tavalised kui grupivestlused – on tulevikus koondatud ühele vahelehele. Teine TAB kandis nime Sõbrad ja seal on näha hetkel live'is olevad inimesed, nende lühilood ja lisatud on ka võimalus leida uusi sõpru. Bot’id ja mängud on koondatud kolmandale vahelehele nimega Avasta.

Uus Messenger
Uus Messenger Foto: Facebook

Muutus ka vestluse vaade ning eelnevaga võrreldes polnud enam nii silmatorkavalt aru saada, kas teine osapool ikka on sinu sõnumi kätte saanud ja seda lugenud. Lisaks täheldasid kasutajad, et taustal olles loobus Messenger täielikult interneti kasutamisest ning selle tagajärjel ei pruukinud sõnumid kohe adressaatideni jõuda.

Nagu ikka, tõi uus disain kaasa nii hea- kui pahameele tormi. Midagi läks aga Facebookil selle uuendusega kapitaalselt aia taha, sest juba mõne tunni pärast oli kasutajatel vana väljanägemisega Messenger tagasi. Ja on seda siiamaani.

See omakorda tõi Google Play keskkonnas kaasa uue pahameeletormi, kuigi Google selle uuenduse ja tagasikutsumisega kuidagi seotud pole. Facebook on juhtunu üle aga seni suu kinni hoidnud.

Messengeri lühiajaline uuendus tekitas arutelutormi ka näiteks keskkonnas Android Police.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles