Kadri Simson: Nordica äri tuum on allhange

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nordica strateegia on olnud algusest peale teha allhanget suurematele lennufirmadele, kommenteeris majandusminister Kadri Simson ettevõtte üldkoosolekuna Nordica liinikärpeid, vahendas ERR.

Üle-eelmisel nädalal teatas Nordica, et sulgeb uuest aastast liinid Oslosse, Amsterdami ja Peterburi. Eelmisel nädalal sai teatavaks, et lennufirma plaanib põhiliinina sulgeda ka Müncheni ning suviste sihtkohtadena näiteks Berliini, Hamburgi, Rijeka ja Göteborgi.

Nordica aktsiaportfelli hoidjast majandusminister Kadri Simson ütles ERR-ile, et lennundus on olemuselt mahuäri ehk mida suurem on ettevõte ja rohkem lennukeid, seda efektiivsemalt töötab. Kuid Tallinn on väike turg ja mahtu tuleb Nordical otsida mujalt.

«Seega on Nordica strateegia olnud algusest peale teha allhanget suurematele lennufirmadele. Prioriteet on kodulennujaam, aga vastavalt turuolukorrale tuleb vahel teha liinivõrgus korrektiive,» selgitas ta.

Euroopa Liidu karmid riigiabireeglid lennundussektoris ei anna Simsoni sõnul võimalust teha otsesiirdeid riigieelarvest lennufirmasse.

Ta rõhutas, et Nordica ei loobu olemasolevatest lennukitest ega koonda lennuki meeskondi. «Seega säilitab ta valmisoleku vajadusel pakkuda olulisi liine Tallinnast, millest mõni teine vedaja tulevikus võib loobuda.»

Pikemalt ERR.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles