Jõulukaardi saab teele panna mandariinilõhnalise margiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhnav mark.
Lõhnav mark. Foto: Omniva

Tänavused jõulukaardid saab taas lõhnava margiga teele panna – siseriiklik mark lõhnab kaneeliselt, rahvusvaheline aga mandariiniselt.

Indrek Ilvese kujundatud kaneelilõhnalist margikomplekti trükiti 350 000 tükki ja kõik komplekti kuuluvad postmargid on erikujulised – tavapärase ristküliku asemel on näiteks kuusekujuline ja jõuluehte kujuline postmark. Komplekti kujundusse kuuluvad ka meeleolukad kleepsud, mida saab jõuluümbrikule kaunistuseks lisada ning ka kaks «PAR AVION» kleepsu juhuks, kui kirjad peaksid välisriikidesse suunduma. 

Mandariinilõhnaline jõulumark on aga eksklusiivne, kuivõrd seda on trükitud vaid 15 000 tükki. Kunstnik Jaan Saar püüdis uudismargile Tallinna raekoja jõulumelu, mida täiustab jõulude üks sümboolsemaid aroome – mandariinilõhn. Margi nominaal on 1,50€, mis tähendab, et marki kandvad soojad jõulusoovid lähevad välismaale.

Mandariinilõhnaga postmark.
Mandariinilõhnaga postmark. Foto: Omniva

Omniva postiäri valdkonna juhi Mari Allese sõnul on pühadeaegsest lõhnavast margist saanud armas traditsioon, mida kliendid väga ootavad. «Oleme kaks aastat järjest kirjasõpru lõhnava jõulumargiga rõõmustanud – 2016. aasta pühade aegu andsime välja piparkoogilõhnalise margi ning eelmisel aastal kaneelilõhnalise erikujundusega jõulumarkide komplekti. Kirjamahud on aasta-aastalt langemas, kuid jõuluhõnguga margid ning jõulukaartide saatmine koguvad aina enam populaarsust.»

«Esimene advent saabub juba nädala pärast ning koos sellega ka õige aeg jõulukirjad teele panna. Alati ei õnnestu meil kõikide kallite inimestega jõulude ajal kohtuda, aga komme jõulukuul armas kaart lähedastele läkitada, on säilinud,» rääkis Allese ja lisas, et jõululõhnaline mark toob kirjasaajale sooja emotsiooni juba enne kirja avamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles