Kaupmees on hädas parkivate lapsevanematega (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval tuuakse lapsi nii kooliukse ette kui võimalik.
Tänapäeval tuuakse lapsi nii kooliukse ette kui võimalik. Foto: Mihkel Maripuu

Vast remonditud Jõhvi vene põhikooli naabruses asuva ehituspoe omanik pöördus nii kooli juhtkonna kui ka vallavalitsuse poole kirjaga, kus ta kurdab, et lastevanemad ummistavad oma autodega tema poe parklat, mistõttu kaupluse klientidel pole ruumi parkida.

Pärast kooli remonti viidi peasissepääs senisesse kooli sisehoovi, millest üle tee asub ehituskauplus Espak, kirjutab Põhjarannik.  See aga on põhjustanud olukorra, et oma lapsi kooli ja sealt koju sõidutavad lastevanemad on hakanud parkima kaupluse klientidele mõeldud parklas.

Kudinov märgib, et isegi poe töötajatel pole lubatud oma autosid klientidele mõeldud parklasse jätta, kuid lastevanemad ei kuula isegi sellekohaseid märkusi.

Tema sõnul on selles kohas tekkinud ka liiklusohtlik olukord, kuna kaupluse ja kooli vahel asuval Lille tänaval sõidab palju kaubaautosid. «Õpilased aga, teades, et vanem ootab neid poe parklas või selle lähedal, jooksevad ummisjalu üle tee, märkamata veokeid, mistõttu võib juhtuda õnnetusi. Samuti tekitavad ohtu Lille tänavale pargitud lastevanemate autod,» kirjutas Kudinov, kes palus vallavalitsusel tekkinud olukorrale lahendus leida.

Vene põhikooli direktor Irina Šulgina laiutab käsi ega mõista, miks lastevanemad nii vastutustundetult käituvad, ehkki praegu on võimalus kooli territooriumile ühest väravast sisse sõita, laps välja lasta ning teise värava kaudu lahkuda. «Ma ei saa aru, miks nad seal poe parklas pargivad. Arusaadav, et see on kaupluse parkla ning lastevanemad segavad ettevõtja äri,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles