Muutused rongiplaanis: Pärnu liin kaob, Tartu ja Viljandi liinid saavad täiendust (5)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elron.
Elron. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelolevast pühapäevast, 9. detsembrist muutavad Elroni rongide sõiduplaanid. Avatakse Tallinna-Viljandi ekspressliin, täiendav ekspressrong lisandub ka Tartu suunale.

«Ekspressühenduse loomine Tallinna ja Viljandi vahel on meil eesmärk olnud juba ammu,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. «Kuna Lelle-Pärnu lõiku me enam teenindada ei saa, oleme selle võrra tihendanud liiklust Tallinnast Raplasse, Türile ja Viljandisse.»

Ekspressrongide sõiduaeg Tallinnast Viljandisse jääb alla kahe tunni, kiiremaks muutuvad ka teised Viljandi rongid. «Pakkumaks lühemat sõiduaega nii Kohilasse, Raplasse kui ka kaugemale, oleme Viljandi rongidel jätnud ära mõned vähem kasutust leidvad peatused Tallinna ümbruses. Et aga sõiduvõimalused ei väheneks, lisasime Tallinna ja Rapla vahele kõikide peatustega ronge ning võib öelda, et nii tihedat rongiliiklust ei ole edelasuunal kunagi olnud. Paraku tähendab see, et taristu läbilaskevõime on ammendunud ning vajalik oleks teha täiendavaid investeeringuid, et sõiduplaani tihendada ja teenust parandada.»

Uus sõiduplaan toob tihedama liikluse ka Tallinnast Tapale, Jõgevale ja Tartusse. «Reisijad eelistavad võimaluse korral kiireid ekspressühendusi,» sõnas Kongo. «Lisaks liikluse tihendamisele loodame, et saame siiski osta ka täiendavaid ronge, et tulevikus pakkuda Tallinna ja Tartu vahel ka veelgi mugavamat teenust.»

Tallinna Tartu lisaekspressreisid väljuvad Tallinnast kell 20.14, Tartust Tallinna suunal aga 18.41.

Viljandi Tallinna ekspress väljub hommikul kell 8:41, Tallinnast Viljandi suunal alustab ekspressrong sõitu kell 20:19.

Läänesuuna sõidplaanis olulisi muudatusi ei tule. «Vajadus sõiduplaani tihendamise järele on just tipptundidel, kuid taristu läbilaskevõime tõttu ühtegi rongi lisada ei ole võimalik. Oleme pikalt oodanud, et Pääsküla-Keila raudteelõik ehitataks kogu ulatuses kaheteeliseks. See võimaldaks ka läänesuunal sõiduplaani tihendada ning anda käiku ka kiirronge, mis võimaldaks Tallinna jõuda veelgi kiiremini. Loodame, et see võetakse peagi ette.»

Ka kagusuunal olulisi muudatusi ei ole – Tartu ja Valga vahele lisas Elron täiendava rongi eelmisel aastal ning hetkel paraku erinevatel põhjustel seal nõudluse kasvu näha ei ole. Endiselt saab kõikide Valga rongidega ka Tallinnasse ning pärastlõunal on otseühendus ka Tallinnast Põlva ja Koidula suunal. Muudel juhtudel tuleb Tartus rongi vahetada, sõiduplaani on koostatud selliselt, et ümberistumine oleks võimalikult mugav.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles