Kriis piirab noorte poodlemist ja pidutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored piiravad kalliste firmarõivaste ostmist
Noored piiravad kalliste firmarõivaste ostmist Foto: Elmo Riig / Sakala

Majanduslangus piirab ka noori, kes ei osta enam nii palju firmarõivaid, ei käi kallimatel pidudel, ei osta maiustusi ega päevita nii sageli ka solaariumis, selgus

Järva Teataja

tehtud küsitlusest.

«Selle asemel, et käia kogu aeg poodides, vaatan ja otsin allahindlusi, sest pole mõtet osta hirmkalleid rõivaid, kõik kuluvad ühtmoodi,» rääkis 14-aastane Helen Kiiver. «Raha suudan hoida kokku ka telefoni arvel, üritan rääkida vähem.»

Mitmed tunnistavad, et majandusseisak paneb mõtlema, kuidas soodsamalt läbi ajada ja millised kulutused pole põhjendanud, märgivad samas mõned, et majandusraskused neid ei puuduta, sest neil pole omateenitud raha.

«Siiamaani pole tundnud, et peaksin millestki eriti ilma jääma,» märkis 15-aastane Mari-Liis
Lepik. «Pole midagi hullu, kui paaril kallimal üritusel käimata jääb. Raha üritan hoida kokku bussisõitude pealt ja olen hakanud rohkem hääletama.»

«Ka rõivaid ei saa ma enam nii palju kui varem, vaid siis, kui midagi tõesti vaja on,» lisas 13-aastane Greteliis Elmik.

16-aastane Marta Vihtre hoiab raha kokku sellega, et ei käi solaariumis, pediküüris, maniküüris. «Juuksuris käin kord aastas. Rõivaid ostan poodide sooduskampaaniate ajal. Koju ja kooli sõidan rongiga, sest nii on odavam. Soojemate ilmadega sõidan väiksemad vahemaad rattaga, et poleks vaja mõttetult kulutada.»

«Enam ei osta ma firmarõivaid ega teisi kallimaid asju, mida ma enne endale lubada sain. Taskuraha on õnneks veel samaks jäänud, aga üritustele minekuks enam nii kergelt raha ei saa,» sõnas 14-aastane Taavi Rebane.

Kui varem sai sageli poest valmistoitu osta, siis nüüd ma enam nii agaralt seda tegema ei kipu,» lisas 18-aastane Jaanika Aasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles