Miks hoiavad inimesed autovõtit külmkapis?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovõti.
Autovõti. Foto: Wikimedia Commons

PZU Kindlustuse sotsiaalmeedias tehtud küsitlus näitas, et autovarguse vältimiseks hoiavad inimesed oma elektroonilist autovõtit muuhulgas külmkapis, fooliumi sees ning spetsiaalsetes signaali summutavates vutlarites. Ülekaalukas osa küsitlusele vastanutest piirdub siiski sellega, et hoiab e-võtit lihtsalt akendest ja välisuksest ohutus kauguses.

Loomingulisemad vastajad pakkusid välja ka alternatiive – näiteks võtme hoidmist portsigari karbis. Ühe vastaja hinnangul piisab autovarguse takistamiseks kinnisest aiaväravast, teine soovitas ööseks rotveileri autosse jätta. PZU ekspertide hinnangul pole esimene soovitus kindlasti piisav ning viimane koera suhtes üsna näotu tegu – lisaks võib koer öö jooksul autosalongis igavusest palju pahandust korda saata.

PZU spetsialistide sõnul ongi kõige lihtsam turvameede hoida võtit nõnda, et selle signaal autoni ei ulatuks – olgu selleks siis mõni akendest-ustest eemal asuv kapp, külmik, fooliumitükk või spetsiaalne vutlar. Lisaks tasub paigaldada parkimiskoha lähistele liikumisanduriga valgustus või turvakaamera, mis teeks autovaraste toimetamise neile riskantsemaks. Eramaja elanikul ei tasuks kindlasti jätta väravapulti sõidukisse, vaid leida sellele mõni muu salakoht. Hinnalisema sõiduki omanikul tasuks kaaluda ka täiendavaid turvasüsteeme nagu näiteks eraldi GPS-seadme paigaldamine, mis näitaks alati auto asukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles