Populaarne mänguasi hirmutab lapsi ja lapsevanemaid: mida valjemini sa karjud, seda kiiremini ma jooksen!

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yellies mänguasi.
Yellies mänguasi. Foto: Amazon

Tänavuste jõulude uudismänguasi on tekitanud inimestes vastuolu, seda eriti lastevanemate seas.

Sel aastal on Hasbro tulnud välja uue mänguasjasarjaga Yellies (Karjujad), vahendab Business Insider. Ämblikke meenutavad loomad aktiveeruvad karjumise peale. Mida valjemini laps karjub, seda kiiremini Yellies jookseb.

Lastevanemate seas tekitab selline mänguasi aga küsimusi. Anda jõulude ajal lapsele mänguasi, mis vajab karjumist, et liikuda, on justkui sõja kuulutamine jõulurahule.

«Kes oli see inimene, kes mõtles, et selline mänguasi on hea mõte?» kirjutas blogija Karen Alpert oma Facebooki lehel. Temaga nõustusid paljud lapsevanemad, kelle meelest sobiks selline jõulukink vaid vaenlasele.

Sama postituse all andis üks naine teada veel ühest probleemist, mille Yellies loonud on. Nimelt on kommenteerija poeg liikuvast ämblikust täiesti ära hirmutatud. «Ma karjusin selle peale ja ämblik hakkas liikuma,» kirjutas Hilary Hard ja lisas, et selle peale hakkas aga tema poeg hirmust nutma ja karjuma, mis aga omakorda pani ämbliku veelgi kiiremini tema suunas jooksma. Asi lõppes sellega, et poeg oli hüsteerias ning nurka aetud, samas kui ämblik teda edasi terroriseeris. «Lühidalt – elektrooniline ämblik, mis toitub hüsteerilistest karjetest ei ole võib-olla parim jõulukink väikesele lapsele,» märkis ta ja lisas, et 10 aasta pärast arutavad nad pojaga sellest intsidendist ilmselt teraapiasessioonil.

Olenemata negatiivsest kriitikast elektrooniliste ämblike suhtes, leidub palju ka neid, kes mänguasja kiidavad. «Vahvad väikesed mänguasjad, mis liiguvad lapse hääle peale,» märkis üks Amazoni kasutaja. «Lahutab kõigi meelt!»

«Nii palju rõõmu ja nalja tervele perele. Isegi kassile. Ma naersin nii palju, et mu kõht hakkas valutama,» oli teine kasutaja postitanud.

Oli ka neid, kes olid irooniliselt viis tärni mänguasjale pannud. «Osta see lapsevanemale, keda sa vihkad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles