5 nippi, kuidas hoolitseda puidust lõikelaua eest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrun ja sool aitavad puidust lõikelaua kiirelt puhtaks saada.
Sidrun ja sool aitavad puidust lõikelaua kiirelt puhtaks saada. Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Jiri Hera

Puidust lõikelaud on köögis nii tarvilik abimees kui ka ilus sisustuselement. Puidust lõikelaua eest tuleb aga korralikult hoolt kanda, et ta püsiks, vahendab today.com.

Lõikelaua hooldamiseks on today.com välja tulnud viie nipiga:

Kodukootud puhastuspasta

Isevalmistatud puhastuspasta aitab puhastada puidust lõikelauda ideaalselt. Valmistamiseks on vaja supilusikatäis soodat, supilusikatäis soola ja supilusikatäis vett. Kata lõikelaud pastaga ja pese käsnaga maha peal olev mustus.

Sidruni ja soola meetod

Sidruni ja soola lahendus on imelihtne ja lõhnab hästi. Nagu nimigi ütleb on sul selleks vaja vaid soola ja sidrunit. Puista soola lõikelauale, lõika sidrun pooleks ja hõõru pooliku sidruniga soola lõikelaua pinnale. Hiljem loputa veega.

Paberrätiku trikk

Kiireks puhastuseks on sul vaja kahte paberrätikut, veidi äädikat ja natukene vesinikperoksiidi. Niisuta üks paberrätik äädikaga ja puhasta lõikelauda. Seejärel niisuta teine paberrätik kolmeprotsendilise vesinikperoksiidiga ja puhasta uuesti. Täpselt nii kiirelt ja lihtsalt see käibki.

Raske töö meetod

Pärast liha või kala lõikamist puidust lõikelaual on hea nipp laua puhtaks saamiseks kasutada nn raske töö meetodit. Sega kokku üks teelusikatäis pesuvalgendit umbes kahe liitri veega ja kata lõikelaud paariks minutiks saadud seguga. Hiljem loputa korralikult kuuma veega.

Kiireim viis

See meetod on hea ka lihtsalt plekkide eemaldamiseks. Kui lõikelaud on kuivaks saanud, siis puista soola tervele pinnale. Hõõru puhta kuumas vees ligunenud käsnaga lõikelauda. Nii kiiresti see käibki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles