Huntide söödud koer ja olematute poekottide vargus ehk kindlustuspetturite humoorikaimad seigad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusfirmadel tuleb igat juhtumit korralikult uurida, et selgeks teha, kas tegemist on tõelise õnnetuse või kindlustuspettusega.
Kindlustusfirmadel tuleb igat juhtumit korralikult uurida, et selgeks teha, kas tegemist on tõelise õnnetuse või kindlustuspettusega. Foto: /

Kuigi kindlustuspettus on kriminaalkorras karistatav, siis leidub aeg-ajalt ikkagi neid, kes üritavad valeinfot edastades kindlustushüvitist saada.

Valel on lühikesed jalad, mistõttu lõppevad need katsed ratsa rikkaks saada tavaliselt fiaskoga. Järgnevalt toome välja mõned jaburad Eesti inimeste poolt tehtud kindlustuskelmuste katsed, millega on If Kindlustuselt proovitud kindlustushüvitist välja petta.

Hundid sõid koera ära

Väidetavalt jalutas koer maja hoovis, kui koera omanik ühtäkki märkas, et metsatukast tuli hunt, murdis koera maha ja viis hinge heitva looma endaga ühes metsa kaasa.

Koera hukkumise puhul on lemmikloomakindlustuse olemasolul võimalik saada hüvitist kuni 2500 eurot. Hüvitise maksmiseni asi aga sedapuhku ei jõudnud, sest peagi selgus, et huntide asemel tegi pahandust hoopis vägijook, mida pruukinuna üritas koera peremees endale lisaraha teenida. Loo lõpp aga oli õnnelik, sest vaatamata koeraomaniku väidetele oli kutsu siiski elus ja täie tervise juures.

Ostumaraton päädis olematute poekottide vargusega

Taimaal suurejoonelise ostumaratoni maha pidanud daam jäi tühjade kätega, sest peale väsitavat päeva poodides sõitis temast väidetavalt mööda mootorrattal vargapoiss, kes haaras viimase kui ühe poekoti endaga kaasa. Ettenägeliku inimesena pildistas proua aga enne vargust kõik enda sisseostud hoolikalt koos hinnasiltidega ülesse.

Peale uurimist selgus, et poeriiulitelt ühtegi kaupa poekotti ei jõudnudki. Pildid kaupadest, mis esitati kindlustusele asitõendiks, tehti poes enne nende eest maksmist.

Retseptiravim võeti välja enne haigestumist

Reisitõrkekindlustus on puhkama minnes iga endast lugupidava reisiselli kaaslane, sest kindlustus aitab kompenseerida reisiks tehtud kulutused, kui näiteks haigestumise tõttu tuleb reis ära jätta.

Väidetavalt tegi reisikindlustuse enne reisi ka perekond, kus kindlustusele esitatud perearsti tõendi kohaselt haigestus pereema vahetult peale kindlustuspoliisi jõustumist nii tõsiselt, et reis tuli ära jätta. Paraku olid asjaosalised tähelepanuta jätnud fakti, et retseptiravimid ilmnenud haiguse ravimiseks väljastati sama perearsti poolt juba mitu päeva enne ametlikku haigestumiskuupäeva, mis oli märgitud kindlustusele esitatud tõendil. Reisikindlustust sellel hetkel, mil ravimid retsepti alusel välja võeti, reisisellidel veel polnud.

If Kindlustus toonitab, et kindlustuspettustesse suhtutakse täie tõsidusega. Kindlustusuurijad teevad tihedalt koostööd politseiga ning ühise jõuga suudetakse ka pisemaid pettusi avastada ning tõendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles