Tallinnas hakkab kinoruum otsa saama

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kinod
Tallinna kinod Foto: Pm

Nädala eest avati Tallinnas kaubanduskeskuses T1 Cinamoni kino, poole aasta pärast avatakse üle tee, Ülemiste keskuses aga Apollo kino. Pärast seda on Tallinnas juba seitse kobarkino ja kaheksas Tallinna kõrval Viimsis.

Eesti kinoturg jaguneb kolme suure ja mõningate väiksemate tegijate vahel. Apollo Kino tegevjuhi Kadri Ärmi sõnul kuulub 50 protsenti kinoturust Apollole, 28 protsenti Forum Cinemasele ning kümme protsenti on Cinamoni käes. Ülejäänu jaguneb väiksemate tegijate, nagu Sõpruse, Artise, Viimsi kino, Kinomaja ja teiste vahel.

Kui teised ketid tegutsevad Tallinnas ja Tartus, siis Apollo on laienenud ka Pärnusse, Narva ja Kuressaarde. Kokku on turuliidril Eestis seitse kino, Forum Cinemasel ja Cinamonil kummalgi kolm.

Cinamon Kino juhatuse liikme Toomas Luhatsi sõnul on eestlased agarad kinoskäijad. UNICi andmetel käis mullu statistiliselt iga Eesti elanik kinos 2,7 korda. Näiteks Rootsis samal ajal aga 1,7. Tänavu on eestlased kinos käinud juba kümnendiku võrra rohkem kui mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles