Saksa linn kehtestab ühekordsetele pakenditele maksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa linn püüab maksu abil võidelda kasvava hulga prügiga võidelda.
Saksamaa linn püüab maksu abil võidelda kasvava hulga prügiga võidelda. Foto: Caro / Frank Sorge / Caro / Frank Sorge / Scanpix

Saksamaa Tübingeni linna meer ütles, et ühekordselt kasutatavad pakendid ei tohiks olla odavamad, kui mitu korda kasutatavad, mistõttu kehtestatakse neile maks.

Saksamaal asuvast Tübingeni linnast saab esimene kogu riigis, mis kehtestab maksu sellistele ühekordselt kasutatavatele pakenditele nagu kohvitopsid, pitsakarbid ja teised pakendid, mida kasutatakse toidu kaasa võtmisel restoranidest.

Roheliste erakonda kuuluva linnapea Boris Palmer teatas reedel, et linnavalitsus tegeleb eelnõu ettevalmistamisega.

«Tübingen asub kurjusega tegelema selle juurtest,» ütles Palmer. «Muutes prügi tootmise kallimaks, eemaldame rahalise stiimuli. Ühekordselt kasutatav pakend ei tohiks olla odavam, kui mitmekordselt kasutatavate pandipakendite süsteemi loomine.» 

Plaani kohaselt hakkavad mõne kuu pärast kõik poed, kohvikud ja kiirtoidurestoranid maksma maksu iga ühekordse pakendi eest, mida nad kasutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles