Pilt põlengukohast: päästjate paigaldatud suitsuandur oli enne tulekahju tekkimist alla võetud

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur on juba 14 aastat kohustuslik.
Suitsuandur on juba 14 aastat kohustuslik. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästeamet teatas, et uue aasta esimesel päeval oli Võrus põlenud ühekorruseline maja, kuhu päästjad vaid mõned nädalad tagasi olid suitsuanduri paigaldanud.

Uue aasta esimese päeva varahommikul kell 5.55 sai päästekeskus kutse Võrru Okka tänavale, kus põles ühekorruselise elumaja veranda, otsasein ja katus. Põlengu hetkel majas olnud neli inimest said sealt välja omal jõul, üks neist oli suitsu sisse hinganud ning vajas kiirabi töötajate abi. Põleng kustutati kella 8.52ks.

Päästekeskuse andmetel põhjustas majapõlengu elaniku hooletu suitsetamine. Nimelt oli verandal oleva tugitooli vahele pudenenud põlev suitsukoni, mis süütas tooli ja sealt edasi veranda ning maja.

Päästjad olid paar nädalat tagasi maja elanikke külastanud, neile tuleohutusalast nõu andnud ning ruumidesse suitsuanduri paigaldanud. Kahjuks selgus, et suitsuandur oli laest alla löödud ning kaotsi läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles