Karm tõde: eestlased ostavad EL-is kõige rohkem alkoholi (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikaubanduse hoog ei rauge.
Piirikaubanduse hoog ei rauge. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Balti riikide elanikud kulutavad võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega kõige rohkem raha alkoholi ostmisele.

Eurostati avaldatud andmete kohaselt kulutasid Euroopa leibkonnad kokku eelmisel aastal alkoholile 130 miljardit eurot, vahendab euronews. Kõige suurema osa oma rahakoti sisust - 5,2 protsenti - panevad alkoholile huugama eestlased.

Eestlastele järgnevad lätlased 4,9 protsendiga ja leedukad nelja protsendiga. Balti riikidele järgnevad Poola (3,5 protsenti), Tšehhi (3,3 protsenti) ja Ungari (kolm protsenti).

Skaala lõpus on hispaanlased, kes kulutavad alkoholile 0,8 protsenti väljaminekutest ja itaallased ning kreeklased, kelle mõlema rahakotist 0,9 protsenti läheb alkoholi ostmiseks.

WHO andmetel joovad eurooplased maailmas koguseliselt kõige rohkem alkoholi, mistõttu on Euroopas ka alkoholist põhjustatud surmade arv kõige kõrgem.

Kuigi Eesti oli alkoholile kulutamise poolest Euroopa Liidus esikohal, on WHO Eestit hiljuti hoopis kiitnud alkoholipoliitika karmistamise eest.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles