Selgus tuludeklaratsiooni esitamise kuupäev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioon.
Tuludeklaratsioon. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänavu saab maksu- ja tolliametile (MTA) tuludeklaratsioone esitada alates 15. veebruarist, tulumaksu hakatakse tagastama alates 26. veebruarist.

Alates 15. veebruarist algab tuludeklaratsiooni esitamine e-maksuametis/e-tollis, samuti hakkavad sel kuupäeval eeltäidetud tuludeklaratsiooni paberil väljastama teenindusbürood.

Enammakstud tulumaksu hakatakse tagastama tuludeklaratsiooni internetis täitnud inimestele alates 26. veebruarist, tuludeklaratsiooni paberil esitanud inimestele algab tulumaksu tagastamine 19. märtsist.

Tuludeklaratsiooni esitamise tähtpäev on 1. aprillil ning juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev on 1. juuli.

1. oktoobril on juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev, kui deklareeritakse ettevõtlustulu, kasu vara võõrandamisest või välisriigis saadud tulu. Samuti on 1. oktoober juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev mitteresidendile, kes deklareeris mahaarvamisi Eestis.

Käesoleva aasta tuludeklaratsioonis on maksuvaba tulu aastas 6000 eurot, varem oli see 2160 eurot. Tuluvahemikus 14 400 kuni 25 200 eurot väheneb maksuvaba tulu nullini.

2017. aasta tuludeklaratsioonide alusel kuulus kokku tasumisele 40,5 miljonit eurot ja tagastamisele 92,3 miljonit eurot tulumaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles