Päästeamet: oleme leidnud puudusi ka Eesti põgenemistubades

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: / imago/kamera24/Scanpix

Sel nädalavahetusel hukkus Poolas põgenemistoas toimunud tulekahjus viis teismelist tüdrukut. Poola päästeamet viis seetõttu läbi põgenemistubade kontrolli terves riigis ning sulges 13 sellist asutust. Eesti päästeamet kinnitas, et puudusi on leitud ka siinsetest põgenemistubadest.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe selgitas, et põgenemistubadele kehtivad samasugused tuleohutusnõuded nagu kõikidele muudele hoonetele, kus inimesed oma vaba aega veedavad ja kogunevad (näiteks kontserdisaalid, kaubanduskeskused ja muuseumid).

Sellistest nõuetest tähtsamad on tema sõnul tulekahjusignalisatsioon või andurid tulekahju avastamiseks, tähistatud ja lihtsasti kasutatavad evakuatsiooniteed hoonest kiirelt väljumiseks ja tulekustutid väiksemate põlengute kustutamiseks.

«Kuna aga selliste tubade eesmärk on inimestele lukustatuse tunde tekitamine, siis nende nõuete täitmine võib olla mõnevõrra keerukam,» tõdes ta ja lisas, et sellegipoolest ei tohi meelelahtust pakkuda ohutust eirates.

«Teenusepakkuja vastutus on omada töötavate tuleohutuspaigaldistega põgenemistuba ning läbi mõelda ja igale külastajale tutvustada, kuidas tuleb reaalse ohu korral käituda. Põgenemistoast pääsemine peab ohu korral olema tagatud ilma takistusteta,» ütles Tähe.

Päästeamet on Tähe sõnul põgenemistubasid pisteliselt kontrollinud ning leidnud ka puudusi. «Nõuete täitmiseks on asutused saanud ettekirjutused,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles