Töövõimetu saarlane mängis kiirlaenud kasiinos maha ja taotles pankrotti (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Kiirlaenud kasiinos maha mänginud saarlane taotles võlgadest pääsemiseks pankrotti, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaare kohtumajas kuulutati välja T. P. pankrot, mille jaoks oli ta ise 18. oktoobril taotluse esitanud. Mees on töötu, puuduva töövõime ja raske puudega ning saab igas kuus veidi üle 400 euro toetusi.

Pankrotiavalduse esitamise ajaks oli talle võlgu kogunenud üle 4000 euro ja nende tagasisaamiseks oli alustatud nelja täitemenetlust.

Võlad tekkisid juba mitu aastat tagasi, kui T. P. laenas kiirlaenu pakkujatelt raha ja mängis laenatud haigena kasiinos maha. Nüüdseks on võlgnik oma tervise kontrolli alla saanud, järgib arsti seatud ravimiskeemi ning tervis püsib stabiilne.

Kaks aastat on ta seadnud endale kasiinokeelu, kuid sellest hoolimata ei suuda ta rahaliste kohustustega toime tulla.

Pankrotihaldur Veli Kraavi ütles, et sellisesse seisu sattunud inimeste soov pankrotimenetluse ja võlgadest vabastamise menetluse abil laenuorjusest vabaneda on viimasel ajal Eestis üsna tihti levinud ja see hakkab muutuma juba massiliseks. Võimalust ei kasuta muidugi mitte ainult kasiinosõltlased, vaid ka kiirlaenuvõlgnikud, vangid ja muud elu hammasrataste vahele jäänud kodanikud, rääkis Kraavi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles