Saaremaa ja Hiiumaa elanikel on alates maist saarte vahel soodsam liigelda

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaevad Piret ja Suur Tõll Virtsu sadamas.
Parvlaevad Piret ja Suur Tõll Virtsu sadamas. Foto: Urmas Luik

Hiiumaa ja Saaremaa püsielanikel on võimalik alates selle aasta 1. maist osta Sõru-Triigi laevaliinile 50-protsendilise soodustusega pilet.

Seni on kehtinud saarlastele ja hiidlastele sooduspilet vaid mandri vahel reisimiseks. Nüüd on püsielanikel võimalik soodsamalt ka naabersaarele liigelda. Soodustuse saamiseks peab reisija Saaremaa või Hiiumaa elanik olema ning piletit ostes enda isikut tõendama ID-kaardiga.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul loob muudatus saarte elanikele paremad tingimused saarte-üleseks koostööks. «Kohalikele loodav soodustus vähendab Sõru-Triigi liinil püsielanike transpordikulusid, mille tulemusel on naabersaarel töötamine ja reisimine soodsam,» sõnas minister Simson.

Samuti laiendatakse sõiduki sooduspileti õigus Hiiu ja Saare maakondades tegutsevatele ettevõtetele. «Muudatus võimaldab lisaks elanikele ka kaubavedajatele soodsamaid tingimusi,» lisas minister. Ühtlasi kehtib soodustus saartel tegutsevatele mittetulundusühingutele ja sihtasutustele.

Eelnõu jõustumisega viiakse määrus kooskõlla ühistranspordiseaduses ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduses tehtud muudatustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles