Hea uudis spordisõpradele: Garmin andis lõpuks välja 4G-toega nutikella

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garmin Vivoactive 3 Music LTE
Garmin Vivoactive 3 Music LTE Foto: Tootja foto

Tuntud spordikellade tootja Garmin esitles Las Vegases peetaval tehnoloogiamessil CES oma esimest randmeseadet, millel on 4G-mobiilside tugi.

Tegemist on mudeli Vivoactive 3 Music LTE versiooniga ja uuendus tähendab, et kellaga saab algatada ja vastu võtta mobiilikõnesid telefonist sõltumatult – viimase võib jooksma või suusatama minnes rahulikult koju jätta, selle asemel, et teda taskus kaasa kolksutada.

Kuna mobiilne internet on kellaga mobiilist sõltumatult kogu aeg kaasas, siis toimivad ka kõik teised internetti vajavad rakendused. Loomulikult ka SMSide vahetamine. Tõsi, kella sisse ei käi tavaline SIM-kaart, vaid selleks tuleb mobiilioperaatori juures (Eestis ainsana Telias) sõlmida e-SIMi kasutamise leping.

Muusikat saab kellaga kuulata Bluetooth-kõlarite abil ning salvestusmahtu on kuni 500 muusikapala jaoks.  Kella aku peaks tavarežiimil vastu pidama kuni 7 ööpäeva, sisselülitatud GPSiga kuni 13 tundi ja viis tundi, kui sees on nii GPS kui muusikamängija.

Ühitada saab seda nii Androidi kui Apple’i telefonidega. Kellal on eelpaigaldatud rakendus LiveTrack, mis võimaldab lähedastele automaatselt enda asukohta teada anda.

Garmin esitles üheaegselt kolme kella: LTE (nii 4G kui muusika), Music (ilma LTEta) ja tavalist versiooni, millel pole kumbagi.

Vivoactive 3 Music LTE peaks müügile jõudma viie kuni kaheksa nädala pärast. Hind pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles