Saaremaa elektriühendus on taastatud (2)

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna toimus Kuressaares ja selle ümbruses ulatuslik elektrikatkestuse Nasva ja Sikassaare vahelisel 35 kV õhuliinil ja samaaegselt Sikassaare ja Nasva alajaamas, mille tõttu jäi vooluta ligi 13 000 klienti. Praeguseks on peaaegu kõik piirkonna inimesed saanud voolu tagasi.

Rikke tõttu jäi algselt vooluta 13 800 klienti. Kella 12:30 seisuga oli vool taastatud ligikaudu 4000 kliendile.  Kella 13:32-ks said peaaegu kõik piirkonna inimesed voolu tagasi, vaid 8 klienti Nasva piirkonnas on endiselt elektriühenduseta.

«Rikete jada sai alguse kell 9:51, kui katkes Nasva ja Sikassaare vaheline õhuliin ja samaaegselt toimus tavatult suur rike Sikassaare alajaamas. Välja lülitusid 110kV trafod, mis tervet alajaama ja Kuressaare linna elektriga varustavad. 110kV trafode sisse lülitamiseks pidime alajaamas lahti võtma 35kV jaotla,» kirjeldas Elektrilevi juhtivspetsialist Sten Laurit keerukat olukorda.

«Edasi uurib tehniline komisjon, miks tekkis rike õhuliinil ning miks katkes nii ulatuslikult Siksassaare alajaama töö,» lisas ta.

Elektrilevi vabandab tekkinud ebamugavuste pärast.

1. jaanuari 2018 seisuga on Saare maakonnas kokku 33 925 inimest, Kuressaares elab ca 13 000 elanikku ja selle lähiümbruses ca 5000. Elektrikatkestus puudutas üle poolte Saaremaa elanikest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles