Piltuudis: Eestis maksab Luunja kurk neli eurot rohkem kui Lätis (25)

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgi hind Lätis.
Kurgi hind Lätis. Foto: Facebook

Sotsiaalmeedias levib Läti Rimis tehtud pilt, millel on näha, et lõunanaabrite juures maksab Luunja kurgi kilo täishinnaga 1,49 eurot, soodushinnaga suisa 1,29 eurot. Samal ajal on Selveri e-poes kodumaise kurgi kilohind 5,49 eurot.

Luunja kurki tootva Grüne Fee juhatuse liikme Raivo Külasepa sõnul on tegu nii kaupluste juurdehindlusega kui ka hinnaerinevusega riikide vahel. «Tean, et meie kurk on müügil olnud nii 5,99 euroga kui ka 4,99 euroga, kuigi mõlemad [jaeketid] on toote sama hinnaga kätte saanud,» selgitas Külasepp ning lisas, et riikides ongi erinevad hinnad ja midagi teha ei ole. «Iga tehing tuleb teha niimoodi, et on müüja nõus ja ostja nõus. Eelkõige ostja.»

Soodne hind Lätis on tingitud ka sellest, et see ei ole lätlastele kodumaine toode. «Kuna Lätis on see ikkagi importtoode, siis selleks, et ta seal konkurentsivõimeline oleks, peab tal enam-vähem teiste kurkidega võrdne või lähedane hind olema.»

Eesti jaekettide veebilehti sirvides selgub, et meie poodides jääb Luunja kurgi kilohind täna 4,89 kuni 5,49 euro vahele.

Aasta tagasi langetas Läti valitsus piirkonnale omaste juur- ja puuviljade ja marjade käibemaksumäära viiele protsendile sooviga suurendada tootjate konkurentsivõimet ja kohalike põllusaaduste ostmist.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles