Ettevaatust: levimas on Telia auhinnamänguks maskeeritud õngitsuskiri

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia.
Telia. Foto: Jessica Gow/TT / TT NEWS AGENCY

Viimastetel päevadel on mitmete inimesteni jõudnud Telia auhinnamänguks maskeeritud kiri, milles kutsutakse kirja saajat üles vastama küsimustele, et võita auhindu.

Telia kinnitusel ettevõte sellisel kujul ühtegi auhinnamängu läbi ei vii ning kirja tegeliku levitaja soov on saada ligipääs inimeste isiklikele andmetele, sealhulgas kasutajanimedele, paroolidele või krediitkaardi andmetele. 

«Kuigi meie klientide teadlikkus on sääraste õngitsuskirjade äratundmisel järjest parem, tuletame meelde, et ühegi sellise kirja või auhinnamängu puhul ei tohi oma paroole ja muid andmeid kuhugi kirja panna. Telia ise kunagi säärasel kujul auhinnamänge ja loosimisi ei korralda ning see on ühtlasi esimene võimalus, kuidas õngitsuskirja ära tunda. Kõik meie ametlikud auhinnamängud ja loosimised toimuvad Telia enda kanalites ning auhinnamängude läbiviimisel ei palu Telia kunagi isikuandmete edastamist,» selgitas Telia Eesti riskijuhtimise osakonna juhataja Andreas Meister.

Ühtlasi soovitab Telia klientidel, kes on kahtlase sisuga kirja saanud, sellest märku anda Teliale.

«Kui statistikat vaadata, on hea meel tõdeda, et Telia kliendid on võimalikest riskidest teadlikud ning õngitsuskirjade konksu otsa satuvad vähesed. Juhul kui klient peakski ekslikult oma andmed kurjategijatele edastama, siis oma andmete ja vara kaitseks tuleks viivitamatult teenusepakkujat teavitada. Täielikku kaitset pettuste eest ei ole sideteenuse pakkujal kahjuks võimalik tagada, millest tulenevalt on ikkagi viimane nn kaitseliin pettuste vastu klient ise,» lisas Meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles