Varahommikune kaablivargus jättis tuhanded tallinlased tundideks sideta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna varahommikul panid vargad Lasnamäel Paasiku tänava lähistel pihta sidekaabli. Pildil parandustööd.
Täna varahommikul panid vargad Lasnamäel Paasiku tänava lähistel pihta sidekaabli. Pildil parandustööd. Foto: Liis Treimann

Täna varahommikul kella nelja-viie vahel toimunud kaablivarguse tõttu oli osa tallinlastest tunde ilma internetist, telepildist ja telefoniteenustest. Probleemid puudutasid STV, Elioni ja Elisa kliente.

STV teatel oli probleeme Lasnamäel, kuid Elioni ja Elisa andmetel oli mõjutatud ka Viimsi ja Pirita.

Ennelõunal anti lootust, et kõik teenused taastuvad keskpäevaks. Elion sai side taastamisega hakkama pool tundi varem ehk siis 11.30 ajal. Katkestus kestis seitse tundi ja puudutas tuhandeid kliente, näiteks Elioni puhul puudus telefoniühendus 5000 kliendil ning interneti ja telepildita oli 1000 klienti. STV teenuseid ei saanud kasutada samuti ligikaudu 5000 klienti.

Elisa kinnitusel näppasid vargad jupi valguskaablivõrgust, mille väljaarendamisega sidefirmad just viimasel ajal tegelenud on.

Seda, mida vargad optilise kaabliga teha plaanivad, ei osanud firma võrkude valdkonna juht Andrus Kaarelson arvata. Ilmselt otsisid vargad vaske, kuid optiline kaabel on sellisel juhul väärtusetu saak. Firmadele tehtud kahju on aga siiski suur. Täpseid kahjunumbreid praeguseks veel pole, hindamine võtab aega ligi nädala.

Elion on kaablivaraste tabamise eest pannud välja 1000 euro suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles