Eesti Post saab riigilt perioodika kojukandeks täiendavalt pool miljonit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti postiljon
Eesti Posti postiljon Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tõstab riigi sihtotstarbelist toetust perioodika kojukandeks maapiirkondades.

Sel aastal eraldatakse riigi poolt Eesti Postile perioodika kojukande toetuseks maapiirkondades 1,778 miljonit eurot. «Tõsiasi, et lehelugeja elab maal, ei pea tähendama seda, et ta peaks oma värske ajalehe eest rohkem maksma kui linnas. Kuna perioodika mahud on iga aastaga langenud ning kojukande kulud ühiku kohta samas tõusnud, siis tulebki riigil kojukandeteenust toetada, et maal elav inimene jätkuvalt meelepärast ajakirjandust tellida saaks,» selgitas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist pressiteates.

Toetuse tõstmise üle avaldas heameelt ka Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar. «Mul on väga hea meel selle üle, et Eesti riik on pidanuid vajalikuks, et ka maainimene saaks eelseisvatel aastatel koju tellitud perioodika kätte. See otsus tagab ka postisüsteemi säilimise lähiaastatel,» sõnas Raudsaar.

2018. aastal oli perioodika kojukande toetuse summaks 1 278 000 eurot. Sel aastal lisandub pool miljonit eurot ning 1 778 000 eurot jääb ka järgmise aasta baassummaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles