Meedia: Eesti Posti juht tahaks lõpetada laupäeviti lehtede kojutoomise (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol: AUTOJUHT-KIRJAKANDJA, POSTILJON, OMNIVA, EESTI POST
Fotol: AUTOJUHT-KIRJAKANDJA, POSTILJON, OMNIVA, EESTI POST Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kuna ajalehti-ajakirju tellitakse üha vähem ning tööjõud muutub järjest kallimaks, tasub Eesti Posti juhi Ansi Arumeele hinnangul mõelda ka sellele, kas ajalehti-ajakirju ikka tuleb kuus päeva nädalas kohale viia või saab ka vähemaga, kirjutab ERR.

Läinud aastal tõi ajalehtede-ajakirjade kojukanne Eesti Postile 1,3 miljonit eurot kahjumit. Riigiettevõtte juht Ansi Arumeel tõdes, et tööjõud muutub üha kallimaks, perioodikat ennast tellitakse aga igal aastal umbes kolme protsendi võrra vähem, ehk tulud vähenevad, kulud suurenevad.

Sestap pakkus ta läinud nädalal riigikogu maaelukomisjoni ees, et üks tulevikulahendus oleks perioodikakannete päevade vähendamine ehk kuue päeva asemel võiks ajalehti-ajakirju kanda näiteks viiel päeval. Arumeel selgitas, et selleks aastaks saadi abi riigi dotatsioonist, aga mõelda tuleb pikemale plaanile.

Loe edasi ERR uudistest.

Omniva: laupäevase kojukande lõpetamine ei ole teemaks

Lükkame ümber täna meedias alusetult levima hakanud väite, justkui plaaniks Omniva laupäevase kojukande lõpetamist.

Kindlasti ei ole õige, et laupäeval või mõnel tööpäeval varsti enam lehte koju ei saa. Ajalehed ja ajakirjad jäävad koju käima jätkuvalt kuuel päeval nädalas, see on määratud Postiseadusega. 2019.aastal suurendas valitsus ka maapiirkondade dotatsiooni, mis perioodika kojukande olukorda oluliselt leevendab.

Võimalus, et näiteks nädalalõpuleht viiakse postkasti juba reedel, on juba aastaid olnud väljaandjatega jutuks ainult kui üks võimalik tulevikuvariant paljude seas. Kulude kokkuhoid, samas tellijate huve kahjustamata, on teemaks nii meil kui väljaandjatel ning kindlasti vajab ajalehtede kojukanne paberlehtede langevate tiraažide ja seetõttu kasvavate kandekulude juures jätkuvat käsitlemist. Laiem ühiskondlik arutelu, millist postiteenust inimesed vajavad ning kus on mõistlik tasakaalupunkt lehetellijate huvide ja nende täitmisega kaasnevate kulude vahel, on väga vajalik ja tervitatav.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles