Kui tihti kutsutakse kliente ostetud toitu USAs poodi tagasi tooma?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatooted.
Lihatooted. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

2011.aastal võttis USA toidu-ja ravimiamet vastu toiduohutuse moderniseerimise seaduse, mis reguleeris, kuidas toiduaineid kasvatatakse ja töödeldakse. See andis toidu-ja ravimiametile täieliku õiguse mõne toote müügilt võtmise ning vajadusel ka juba ostetud toote kauplusesse tagasi kutsumiseks, vahendab statista.com

Olenemata uuest seadusest, kutsutakse USAs aastas tagasi sadu toitaineid, millest paljud on inimesele väga ohtlikud. Haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse andmetel kogeb iga kuues ameeriklane aastas vähemalt korra toidust tingitud haigust.

Statistika kohaselt on toidu poodi tagasi kutsumiste arv 2017. ja 2018. aastal langenud, kuid Avaliku Huvi Uuringu keskuse töötaja Viveth Karthikeyani sõnul on see number siiski liiga kõrge. «See number näitab, et midagi mädaneb meie põldudel ja tapamajades,» kommenteeris ta. «Ametnikud peaksid tegema kindlaks, et toit, mis inimeste söögilauale jõuab ei tee neid haigeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles