Veemõõtjate peatamise magneteid võib müüa, aga mitte kasutada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veemõõtja.
Veemõõtja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Internetis müüakse magneteid, mille abil saab veemõõtjaid peatada. Selliste veevargust soodustavate seadmete müük ei ole seadusega keelatud, kuid juhul kui inimene neid kasutab, on politseil õigus nad vastutusele võtta, kirjutab MK Estonija.

Portaalis Okidoki pakutakse müügiks võimsaid magnetid. Esmapilgul tundub see tavalise kuulutusena, sest paljugi, milleks inimestel magneteid tarvis võib minna. Aga müüjad jagavad kuulutuses ka soovitusi, kuidas ostu oma kasuks pöörata. Nimelt võib sellise võimsa magneti abil veemõõtja peatada, nii et kraanist jooksva vee peale mõõtja numbrid ei liigu ning seega ei tule tarbitud vee eest ka maksta.

Oma kuulutuses annavad müüjad ka viite videole, kus protsessi täpselt kirjeldatakse.

Ühe magneti hind on 10 eurot, kuid ajalehe andmetel maksis see veel kolm kuud tagasi kümme korda rohkem.

Põhja Prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul ei ole selline tegevus seadusevastane. «Muidugi tekib küsimus, kas oma kauba reklaam sellisel viisil on eetiline, aga see on iga müüja isiklik asi,» tõdes ta.

Loide sõnul on aga juhul, kui inimene seda seadet kasutab ja vargusega, antud juhul siis vee vargusega, tegeleb, teda võimalik karistada. Loidel ei olnud andmeid, kui tihti elanikud magneti abil vett varastavad.

Korteriühistute liidu juht Urmas Mardi ei ole sellisest varguse võimalusest kuulnud. «Mul on raske seda kommenteerida, sest kuulen asjast esimest korda. Aga igal juhul, kui inimene seda teeb, on ta varas. Ta varastab teistelt elanikelt, kes pärast peavad tema kasutatud vee kinni maksma. Antud juhul võib politseisse pöörduda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles