Video: «lumemüts» autokatusel ohustab liiklust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehele saatis lugeja video, kus on näha, kuidas üks autojuht on jätnud oma masinal katuselt lume pühkimata ning nõnda liiklusesse läinud.

Sarnase pildi «lumemütsiga» autost avaldasime ka mõni aasta tagasi ning see tekitas lugejates palju küsimusi, et kas nii üldse tohib teha ning kas see võib ka karistatav olla.

Põhja prefektuuri liiklustalituse juht Sirle Loigo ütles toona, et liiklusseaduse järgi peab juht enne rooli istumist veenduma, et sõiduki tehniline seisukord võimaldab sõita enesele ja kaasliiklejatele ohutult. Enne sõidu alustamist tuleb veenduda, et puhtad oleksid nii tuled, registreerimismärgid kui ka juhi vaateväljas olevad aknad ja peeglid.

«Pildilt on näha, et vähemalt tagumised aknad ei ole puhtad ja seega on ka juhi vaateväli piiratud. Kuid veelgi olulisem on see, et pidurdades või kiirendades võib see lumi pudeneda kas tema enda või taga sõitja esiklaasile. Suuremal kiirusel hakkab see lumi tuiskama, vähendades oluliselt kõigi taga sõitvate autode nähtavust,» sõnas Loigo.

«Igal juhul on selline käitumine häbiväärne ja kaasliiklejate suhtes hoolimatu. Halvimal juhul aga on lumehang katusel ohtlik jalakäijatele ning võib põhjustada ka liiklusõnnetuse,» rääkis ta.

Politsei võib sellise «mütsiga» sõitmise eest teha liiklusseaduse muu rikkumise paragrahvi 242 alusel rahatrahvi kuni 80 eurot. Kui see lumekuhi põhjustab aga liiklusohtliku olukorra, võib juht saada trahvi isegi kuni 400 eurot. Ja halvimal juhul – kui see lumemüts peaks näiteks maha kukkuma ja mõni kaasliikleja selle tõttu avarii teeb, on avarii põhjustajaks laisk autojuht, kes ei raatsinud kulutada ühte minutit auto puhastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles