Video ja nõuanded, kuidas leida poest lastele ohutuid mänguasju

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui osta lastele mänguasju nagu rulad või rulluisud, peaks kinldasti koos leluga soetama ka turvavarustuse. Pildil kaader mänguasjade ohutust tutvusatavast videost.
Kui osta lastele mänguasju nagu rulad või rulluisud, peaks kinldasti koos leluga soetama ka turvavarustuse. Pildil kaader mänguasjade ohutust tutvusatavast videost. Foto: Euroopa Komisjon

Ohutu ja tore on täiuslik kombinatsioon, kuid tegelikkuses ei ole see alati nii ilmne, näiteks mänguasja ohutus ei sõltu mänguasjast endast, vaid ka selle kasutamisest ja lapse vanusest. Kuidas teha lapsevanemana kindlaks, kas mänguasi on lapse jaoks ohutu või mitte?

Ärge kunagi ostke mänguasju, millel puudub CE-märgis.

CE-märgis on mänguasja valmistaja kinnitus, et mänguasi vastab kõigile Euroopa Liidu ohutuseeskirjadele, mis kuuluvad rangeimate hulka maailmas.

Ärge ostke alla kolmeaastastele lastele mänguasju, millel on väikesed lahtitulevad osad.

Lämbumine on väikeste laste jaoks suur oht, sest nad panevad sageli asju endale suhu. Nii ei tohiks vastavat hoiatusmärki (märge 0-3 keelumärgi sees) kandvaid mänguasju alla kolmeaastastele lastele osta.

Lugege läbi kõik hoiatused ja kasutusjuhendid.

Võtke tõsiselt kõiki ea ja ohutusega seotud soovitusi.Veenduge, et mänguasi on lapsele eakohane – arvestage mänguasja ostes iga kord lapse loomust, harjumusi ja käitumist.

Hoidke mängivatel lastel silm peal ja jälgige, et kõiki mänguasju kasutataks ettenähtud viisil ning et mänguasjad oleksid lapsele ea ja oskuste kohased.

Ostke mänguasju alati usaldusväärsetest kauplustest ja veebipoodidest. Sellised poed hoolitsevad müüdavate mänguasjade eest ning on üldiselt nõus ka mänguasju tagasi võtma.

Kontrollige hoolikalt kasutatult ostetud mänguasju ning sõprade antud mänguasju.Kui need on vanemad, ei pruugi need vastata praegustele ohutusnõuetele.

Teatage alati probleemist mänguasja ohutusega tootjale või kauplusele, kust te mänguasja ostsite.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles