Töötuskindlustuse maksimumäär tõusis pea 16 000 kroonini

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Töötukassa teatel tõusis 2009. aasta töötuskindlustushüvitise maksimummäär eelmise aastaga võrreldes 14,6 protsenti 15 725,05 kroonini.



Maksimaalse töötuskindlustushüvitise suuruse aluseks on Eesti keskmine ühe kalendripäeva töötasu, mis on tänavu 338 krooni ja 17 senti, teatas Eesti Töötukassa.

Keskmise ühe kalendripäeva töötasu arvutab töötukassa igaks kalendriaastaks möödunud aastal kindlustatute makstud töötuskindlustusmaksete alusel.

Töötuskindlustushüvitise suuruseks on hüvitise maksmise esimesel sajal päeval 50 protsenti ja seejärel 40 protsenti kindlustatu üheksa kuu keskmisest kalendripäeva töötasust enne kolme viimast kuud, mis eelnesid töötuks jäämisele.

Ühe kalendripäeva hüvitise suurusele on kehtestatud ülempiir, milleks on vastavalt 50 protsenti ja 40 protsenti kolmekordsest Eesti keskmisest ühe kalendripäeva töötasust eelmisel kalendriaastal.

Töötuskindlustuse saajaid oli eelmisel aastal 653 268, mis on 0,6 protsenti vähem kui 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles