Põnevad faktid kindlustusseltsilt: kes satub tihedamini liiklusõnnetusse ja kui vana on kõige vanem kindlustatud sõiduk? (3)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on liikluskindlustus kohustuslik.
Eestis on liikluskindlustus kohustuslik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Gjensidige kindlustus vaatas otsa nii lõppenud kui varasemate aastate statistikale ning leidis mitmeid üllatavaid numbreid. Näiteks seda, et mehed satuvad liiklusõnnetustesse kolm korda tihedamini kui naised.

Järgnevalt on välja toodud valik põnevaid fakte, mille kindlustusseltsi asjatundjad ettevõttesiseste andmete põhjal kokku on kogunud:

  • Vanim liikluskindlustusvõtja on hetkel 92-aastane, vanim kaskokindlustuse klient temast 9 aastat noorem.
  • Vanim liikluskindlustust omav sõiduk on 84 aastat vana. Kaskokindlustusega kindlustatud vanim sõiduk on olnud 1963. aasta Mercedes-Benz.
  • Populaarseimad liikluskindlustust omavad sõidukimargid on Volkswagen, Toyota ja Audi. Kasko puhul on järjekord Subaru, Toyota, Audi.
  • Enim õnnetusi juhtub esmaspäeviti ja kolmapäeviti.
  • Kõige suuremad kahjud on põhjustatud tulekahjudest.
  • Eestis registreeritakse Gjensidige kindlustuses iga päev keskmiselt 25 kahjujuhtumit, Baltimaades kokku 700.
  • Naised satuvad liiklusõnnetustesse keskmiselt kolm korda vähem kui mehed.
  • Inimeste üldine teadlikkus kindlustusest on tõusmas ning lisaks liiklus-, kasko- ja kodukindlustusele osatakse hinnata ka teiste kindlustustoodete eeliseid.

«Kindlustuse ülesanne on pakkuda kaitset ja turvatunnet, sest isegi, kui järgime kõiki reegleid, käitume ohutult ja hoolivalt, on lugematul hulgal detaile meie kontrolli alt väljas ja nende põhjustatud soovimatute olukordade lahendamisel, tuleb appi kindlustusselts,» ütles Gjensidige kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Maarika Mürk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles