Amet hoiatab võimaliku leetriteohu eest Silja Line'i laeval

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Serenade, mis kurseerib Helsingi ja Stockholmi vahel.
Silja Serenade, mis kurseerib Helsingi ja Stockholmi vahel. Foto: wikimedia.org

Soome tervise- ja heaoluinstituudi (THL) teatel viibis 1.-3. veebruaril Silja Serenade’i Helsingi-Stockholmi kruiisilaeval leetritesse haigestunud inimene. Seetõttu tasub oma leetrivaktsiini kestvust kontrollida ka teistel reisijatel, kes sama laevaga sõitsid.

THL on seisukohal, et nakatunud isik on kokku puutunud ka teiste reisijatega, kirjutab Yle. Nad soovitavad kolme nädala jooksul jälgida leetrite sümptomite esinemist kõigil, kes laevas viibisid, sealhulgas personalil. Leetrite esimesteks sümptomiteks on üldjuhul kõrge palavik ja hingamisraskused. Sümptomite ilmnemisel tuleks pöörduda oma perearsti poole.

THLi hoiatus on seotud hiljuti Helsingi piirkonnas diagnoositud leetritejuhtudega. Leetrid on erakordselt nakkav haigus, mille levikuks võib piisata sellest, kui viibida nakatunuga samas ruumis. Teisalt ei pea viirus väljaspool keha kuigi kaua vastu, vaid hävib pindadelt mõne tunniga.

Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link ütles Postimehele, et THL teavitas neid võimalikust nakkusohust eile õhtul. «Laeva liinilt maha ei võetud, kuna leetrite pisik elab ilma kandjata õhus või pindadel vaid paar tundi ning seejärel hävib, seega nakkusohtu laevas tänaseks pole,» kinnitas ta. 

«THL pidas vajalikuks teavitada võimalikust nakkusohust reisijaid, kes viibisid pardal, et nad oleksid nakkusohust teadlikud ja saaksid kontrollida, kas nende vaktsiinid on tehtud ning vajadusel pöörduda lisainfo või abi saamiseks kas terviseameti või oma perearsti poole,» lisas Link. Tallink on praeguseks teavitanud võimalikust nakkusohust kõiki nimetatud reisil olnud reisijaid, meeskonnaliikmeid ja esinejaid.

Lisainfot leiavad reisijad siit.

Silja Serenade on Eesti laevakompaniile Tallink kuuluv parvlaev, mis on ehitatud 1990. aastal Masa-Yardsi Turu laevatehases. Laev sõidab Silja Line'i kaubamärgi all Helsingi-Stockholmi liinil vahepeatusega Maarianhaminas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles