Volvo kutsub tagasi tuhandeid autosid

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo logo.
Volvo logo. Foto: BOB STRONG / REUTERS

Rootsi autotootja Volvo kutsub autoomanikke poodi tagasi tooma 13 000 Volvot Rootsis ja 167 000 mujal maailmas, kuna tagaluugi avamissüsteem ei pruugi toimida külmakraadidega. Eestis puudutab see 115 sõidukit.

Tegemist on juba teise tagasi kutsumus teatega kahe nädala jooksul, vahendab The Local. Viimati kutsus autotootja tagasi 219 000 sõidukit, et parandada mootori juures olevaid kütuselekkeid.

Kolmapäeval saatis Volvo kõikidele 2018 ja 2019 aasta XC60 omanikele teate, milles andis teada, et autodel on probleeme tagaluugi avamisega.

«Külmade ilmadega võib tagaluuki avav süsteem katki minna,» seisis teates, kuhu oli lisatud, et siiani pole ettevõtte saanud teateid suurematest õnnetustest seoses tagaluugiga. «Tegemist on ennetava meetmega, et vältida tulevikus võimalikke probleeme.»

Volvo Eesti edasimüüja Info-Auto Volvo garantiijuhi Martin Mäemetsa sõnul on võimaliku tagaluugi amortisaatoriveaga Volvo XC60 autosid Eestis 115. «Nende autode omanikud saavad lähipäevil, niipea kui vajalikud varuosad on Eestisse kohale jõudnud, kutse külastada Volvo teenindust, et võimalik viga autotootja kulu ja kirjadega kõrvaldada,» märkis ta ja lisas, et kui mudeliaasta 2018 või 2019 Volvo XC60 pole soetatud Volvo ametlikust esindusest Info-Autost ja sellega pole külastatatud ka teenindust võib volvoomanik endast teada anda e-posti aadressil recall@infoauto.ee. «Samal aadressil võivad endast teada anda ka teenindussekutsumise alla kuuluvate Volvo XC60 omanikud, kelle auto tagaluugi amortisaatorid on purunenud või neist kostub avamisel-sulgemisel raginat. Nende Volvod saaks võtta ette esimeses järjekorras.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles