Tartu-Helsingi lennuliin kidub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam
Tartu lennujaam Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu-Helsingi liinil lendas tänavu jaanuaris 1871 reisijat, seda on 12,1 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Samas lendas Soome lennufirma Finnair 2018. aasta jaanuaris antud liinil veel seitse korda nädalas ja toona toimus 60 lendu, mille tulemusena teenindati ka 2129 reisijat. Möödunud aasta kevadest toimub lend liinil aga kuus korda nädalas. Nii toimus 2019. aasta jaanuaris Helsinki-Tartu-Helsinki marsruudil kokku 52 lendu, teatas lennujaam BNS-ile.

Seega kui võrrelda reisijate arvu ühel lennul, siis on see aastaga ühe reisija võrra kasvanud: 2018. aastal oli lennul keskmiselt 35 ning 2019. aasta jaanuaris 36 reisijat.

2018. aastal lendas Finnairi Tartu-Helsingi liinil kokku 25 530 reisijat, mida on veidi üle 10 protsendi vähem võrreldes tunamulluse aastaga.

Tänavu jääb Tartu-Helsingi liinil graafik ja lennuajad sarnaseks pärast eelmisel aastal tehtud muudatusi ning täiendavaid liine pole Tartu lennujaama juurde planeeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles