Streigi tõttu ei lenda täna Brüsselisse ükski liinilennuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Sander Ilvest

Täna puudub Belgia lennustreigi tõttu Tallinna–Brüsseli liinil  lennuühendus.

Tallinna lennujaama kodulehe andmetel on kõik kolmapäeval Brüsselist saabuma pidanud ja sinna suunduma pidanud Nordica lennud tühistatud.

Ka Riia lennujaam teatas, et nii Air Baltic kui ka Ryanair on kolmapäeval tühistanud kõik lennud Belgiasse.

Belgia õhuruum läks teisipäeval Eesti aja järgi kell 23 alanud ja ööpäeva kestva streigi tõttu kinni pea kõikidele allpool 8000 meetrit lendavatele lennukitele, teatas Belgia lennujuhtide amet Skeyes teisipäeval.

Skeyes suunab allpool 8000 meetrit lendavaid lennukeid ja sellel kõrgusel ei lubata lennukitel riigi kohal lennata, ütles Skeyesi pressiesindaja Dominique Dehaene.

See tähendab, et lennukid ei saa Belgias maanduda ega sealt õhku tõusta. Valitsuste, sõjavägede ja erakorralised lennud on siiski lubatud.

Seejuures tühistas Belgia lennufirma Brussels Airlines kõik oma perioodiks plaanitud 222 lendu. Saksa lennufirma TUI teeb oma Belgia lennud lähimate Prantsuse ja Hollandi lennujaamade kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles