Kiiruskaamera hakkab Kristiine ristmikul punast foorituld eiravaid sõitjaid kontrollima

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet alustab Tallinnas keelava fooritule eiramise automaatkontrolli testperioodiga.
Maanteeamet alustab Tallinnas keelava fooritule eiramise automaatkontrolli testperioodiga. Foto: Andres Haabu / Postimees

Homme hakatakse Kristiine ristmikul punase tulega sõitvaid autosid kontrollima. Trahve veel tegema ei hakata.

Homme käivitab maanteeamet Tallinnas Tulika tänava, Endla tänava ja Sõpruse puiestee ristmikul (nn Kristiine ristmik) asuvate kiiruskaamerate lisafunktsiooni prooviperioodi, kus hakatakse katsetama keelava fooritule ajal stoppjoont ületanud sõidukite automaatkontrolli.

Kristiine kaamerad fikseerivad välguga keelava fooritule ajal stoppjoont ületanud sõidukeid. «Testperioodil fikseerivad kaamerad keelava fooritule eiramist, ent sel ajal trahve ei väljastata,» kinnitas maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja. «Kiiruseületajate jaoks midagi ei muutu ehk rikkumist menetleb ja trahviteated saadab välja politsei- ja piirivalveamet.»

Katseperioodil kontrollitakse septembrikuus uuendatud tarkvara, mis võimaldab Kristiines asuvatel kaameratel fikseerida keelava fooritule eirajaid ning katseperioodi läbimisel käivitada keelava fooritule juhtumite fikseerimine ja menetlemisprotsess.

Prooviperiood kestab kuni kaks nädalat või vajadusel pikemalt, et kontrollida süsteemi igakülgset toimimist ning vajadusel teha viimased seadistus- ja häälestustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles