USA riigivõlg on 2000 Eesti eelarvet (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: JIM LO SCALZO / EPA

USA riigivõlg on tõusnud esimest korda üle 22 triljoni dollari ehk 19,4 triljoni euroni, teatas rahandusministeerium. Võrdluseks, Eesti riigieelarve on tänavu veidi üle 11 miljardi euro ehk jämedalt 2000 korda väiksem, kui USA riigivõlg.

Kui president Donald Trump 2017. aastal ametisse astus, oli riigivõlg 19,95 triljonit dollarit.

Riigi võlakoormuse kasv kiirenes alates 2017. aasta detsembrist, mil Trumpi 1,5 triljoni dollari suurune maksukärbe heaks kiideti. Samuti on kasvatanud võlakoormust kongressi otsus eelmisel aastal, mille kohaselt tõsteti kulutusi siseriiklikele ja sõjaväelistele programmidele.

Enne presidendiks saamist süüdistas Trump oma eelkäijat Barack Obamat riigivõla kasvatamises ning kui võrrelda Trumpi ja Obama kaht esimest presidendiaastat, siis on võlakoormus kasvanud Trumpi ajal aeglasemalt. Obama esimese kahe aasta jooksul kasvas võlakoormus 10,6 triljonilt 14,1 triljonini, Trumpi ajal 19,9 triljonilt 22 triljonini.

Pikemalt ERRist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles