Ootamatu maksutüng: pangad jätavad andmed maksuametile edastamata (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiuse intressilt peab tänavu ka tulumaksu maksma
Hoiuse intressilt peab tänavu ka tulumaksu maksma Foto: Stuart Miles / PantherMedia / Stuart Miles

Paljud esmakordsed eluasemelaenu võtjad jätavad teadmatusest oma tasutud intresside info maksuametile edastamata, mistõttu jääb neile enammakstud tulumaks tagastamata, kirjutas ERR.

Erinevalt koolitajatest, kes edastavad maksumaksja tehtud kulud ise vaikimisi maksuametile, nõuavad pangad oma kliendilt nõusolekut tema intressiandmete edastamiseks pangale. See info on nähtav ja maksuametile vahendatav üksnes arvutist panka logides, ent üksnes telefoni- ja tahvliäppide kaudu internetti kasutav nutipõlvkonnani see info ei jõuagi ning nii ongi juhtunud, et paljud inimesed jätavad tähelepanematusest oma enammakstud tulumaksu maksuametilt tagasi küsimata.

Maksu- ja tolliamet (MTA) kinnitas ERR-ile, et olukorda, kus inimene peab ise oma andmeid tuludeklaratsioonil maksuvabastuse kasutuselevõtmiseks uuendama, saab tekkida ainult eluasemelaenu intresside puhul, kui inimene on enne deklaratsiooni täitma asumist jätnud pangast intresside andmed saatmata, mistõttu selle olukorra vältimiseks tuleks deklareerimist otsast peale alustada.

Pikemalt ERRist.

Aga on veel üks ehmatus, millele tasub tähelepanu pöörata. Nimelt, tänavu tuleb deklareerida ka tulumaks hoiuseintressidelt. Pikemalt artiklist «Tiksuv ehmatus: hoiused maksu alla».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles