Tallinna-Kiievi rongiliin võib tulla augustis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raudteejaam. Riia rong.
Valga raudteejaam. Riia rong. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Raudtee peab Lätiga tingimuste täpsustamiseks läbirääkimisi Tallinna-Kiievi rongiliini avamiseks, mis võidakse avada suve lõpus.

Eesti Raudtee arendusjuht Artur Raichmann ütles BNS-ile, et küsimus on eelkõige selles, kas reisijaid Riiast edasi Eestisse oleks piisavalt. Sellest omakorda sõltub, kas Läti suudab piletituluga katta Riia-Valga lõigu kulud, mis võivad tema hinnangul ulatuda sadadesse tuhandetesse eurodesse aastas.

«See on märkimisväärne summa ja nad ei tahaks sellele initsiatiivile enda poolt peale maksta,» lausus Raichmann.

Tema sõnul on Läti poolega vaja läbi pidada kompensatsioonidialoog. Kui Riia-Valga lõigu reisijate arv on kulude katmiseks ebapiisav, soovib Läti kompensatsioonimehhanismi loomist. «Raske on täna öelda, kas nad on valmis sellest tingimusest sajaprotsendiliselt või osaliselt loobuma,» ütles Raichmann ja rõhutas, et esmalt on vaja kokku saada andmed reisijate arvu kohta.

Eesti Raudtee on Tallinna-Kiievi liini asjus suhelnud ka Lõuna-Eesti omavalitsustega, kes on reisijate arvu potentsiaali välja selgitamiseks lubanud korraldada uuringu.

Ukrzaliznõtsja ehk Ukraina Raudteed avas Kiievi-Riia rongiliini mullu septembri lõpus. Kiievi-Minski-Vilniuse-Riia rong käib korra nädalas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles