Luminor sulgeb Tallinnas Hobujaama pangakontori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Nordea ja praegune Luminori Hobujaama pangakontor suletakse.
Kunagine Nordea ja praegune Luminori Hobujaama pangakontor suletakse. Foto: Andres Haabu / Postimees

Luminor sulgeb märtsi lõpus Tallinnas asuva Hobujaama pangakontori, lisaks plaanib pank tänavu Eestis sulgeda veel kaks kontorit.

Suletava kontori kliendiportfelli võtab üle panga Liivalaia peakontor. Hobujaamas asuv sularahaautomaat jääb samas oma kohale ka pärast pangakontori sulgemist. Luminori Hobujaama kontor on viimast päeva avatud 29. märtsil.

Pärast Hobujaama kontori sulgemist on Luminoril Tallinnas neli kontorit: Liivalaia peakontor ning pangakontorid ka Lasnamäe Centrumis, Rocca al Mare Keskuses ja Kristiine Keskuses. Lisaks on pangal kontorid ka Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis ning sularahavaba nõustamiskeskus Kuressaares. Ühtlasi on pangal üle Eesti 100 sularahaautomaati.

Kolmes Balti riigis tegutsev Luminor teatas veebruarikuu alguses, et koondab kõikide juhtimistasandite peale kokku Eestis 130, Lätis 250 ja Leedus 420 ametikohta. Lisaks vähendab pank tänavuse aasta jooksul Balti riikides pangakontorite arvu seniselt 61 kontorilt 35 kontorile, Eestis väheneb kontorite arv seejuures kolme võrra ning alles jääb kaheksa pangakontorit.

Luminor asutati 2017. aastal, kui ühinesid Nordea ja DNB Baltikumide üksused.

Mullu septembris teatasid Põhjala pangad Nordea ja DNB, et müüvad 60-protsendilise osaluse Baltimaades tegutsevas Luminori pangas USA investeerimishiiu Blackstone erakapitalifondidele, tehingu maht oli ligikaudu 1 miljard eurot. Tänavu jaanuaris andis Euroopa Komisjon erakapitalifirmale selleks ka loa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles