Ikea müüs allergiat tekitavaid maiustusi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sötsak Skumtopp šokolaadiga kaetud vahukommid
Sötsak Skumtopp šokolaadiga kaetud vahukommid Foto: Ikea

Rootsi mööblihiid Ikea teatas teisipäeval šokolaadiga kaetud vahukommide tagasi kutsumisest poodi, kuna nende pakendimärgistus on vigane ja seal puudub info allergiat tekitava koostisosa kohta.

Šokolaadiga kaetud vahukommid, rootsi keeles gräddbullar või skumtopp, sisaldavad piimapulbris ja võivad seetõttu terviserikkeid põhjustada neil, kel on piimaallergia, vahendab The Local. Pakendimärgistusel on küll pulber märgitud, kuid mitte piimapulber.

Ikea sõnul kutsuvad nad kliente tagasi tooma kõiki šokolaadiga kaetud vahukommipalle, kuigi nad on ohuks vaid neile tarbijatele, kellel on piimaallergia.

«Inimestel, kellel pole allergiaid või piimatoodetetalumatust, võiad neid maiustusi südamerahus süüa,» kirjutas Ikea oma teadaandes.

Poed võtavad vastu ja annavad raha tagasi seerianumbriga 002.290.26  Sötsak Skumtopp nimelisi šokolaadiga kaetud vahukomme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles