Portaal: iPhone’i kasutajad maksavad Bolti taksosõitude eest rohkem

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bolt.
Bolt. Foto: Bolt

Portaali Geenius katse tõestas, et et iPhone’i omanikud maksavad Bolti (endise nimega Taxify) sõitude eest rohkem kui Androidi kasutajad.

Geeniuse andmetel pidid korral viiest iPhone’i kasutajad sama teenuse eest rohkem maksma ning mitte kordagi ei tekkinud olukorda, kus see oleks olnud vastupidi ja Androidi omanikud oleksid pidanud rohkem maksma.

Tavaolukordades on äppide hinnad samad, kuid hinnaerinevus tekib, kui rakendub kordaja, mida kasutatakse neil hetkedel, kui teenust kasutab ühes piirkonnas korraga palju kliente ning teenust osutavaid autosid on tavapärasest vähem.

IPhone’i omanikud peavad nii kohati maksma isegi 40 protsenti rohkem kui teised. Bolti Kesk- ja Ida-Euroopa riikide pressiesindaja Karin Kase selgitusel sõltub hind mitmetest teguritest ning neil on tellimuse täpseid asjaolusid teadmata hinnaerinevusi üsna keeruline kommenteerida. 

Loe täpsemalt Geeniusest.

Bolti tootejuht Jevgeni Kabanov kinnitas Facebookis, et Geeniuse katse ei pea paika. «Teades, kuidas asjad kapoti all käivad, võin anda oma sõna, et Bolti hinnad ei sõltu telefonist, millega auto kohale kutsutatakse. Küll aga tegeleme nüüd ja edaspidi sellega, et meie hinnad oleksid stabiilsemad ja sõltuksid vähem sellest, millise marsruudi Google kaardil valib,» kirjutas Kabanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles