Millised on kingihitid tehnikakaupade maailmas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti on ilmselt üks tänavusi kingihitte tehnikakaupade hulgas.
Tahvelarvuti on ilmselt üks tänavusi kingihitte tehnikakaupade hulgas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tehnikakaubad on aasta-aastalt aina populaarsemad jõuluüllatused, näiteks müüakse tehnikakaupu ehk telereid, arvuteid, mobiile ja fotoaparaate teisel poolaastal tunduvalt rohkem kui aasta esimeses pooles.

Selle aasta jõuluhitiks kujuneb tehnikakaupade maailmas ilmselt tahvelarvuti. Samas on ka väiksemaid ja taskukohasemaid kingivõimalusi ning neid leiab üsna suurel hulgal arvuti lisavarustuse hulgast. Kooliealistele lastele sobivad vahva kujundusega kõrvaklapid, hiired, sülearvutikotid. Samuti on müügil sülearvutitele mõeldud kaanekleebiseid, millega olemasolev arvuti omapäraseks teha. Lisaks on olemas erineva kujundusega mälupulki. Samuti on iga-aastane jõulukingi hitt-toode iPod.

Emadele ja isadele võiksid meeldida näiteks head arvutikõlarid ja mitmesugused GPS-seadmed.

Suurematest kingitustest on tahvelarvutite kõrval teine populaarne toodete segment  mängukonsoolid. Need ei ole enam pelgalt lastele mängimiseks mõeldud ja seega sobivad need ühiseks kingiks kogu perele. Lisaks mängimisele ja paljude puhul ka kodustele treeningutele saab mängukonsooliga vaadata kõrgkvaliteetseid filme DVD ja BluRay plaatidelt, vaadata pilte, koduvideoid ning palju muud. Võiks isegi öelda, et kaasaegne mängukonsool on pigem meediakeskus.  

Tehnikaostjale on jõulud üldiselt sel aastal magusad, kuna aasta jooksul on paljud tooted seoses konkurentsiga odavamaks läinud. Kuna järgmise aasta esimese kvartali lõpus tulevad tootjad turule uute teenuste ja kaupadega, siis on näiteks telerite ja fotokate hinnad viidud üsna minimaalsele tasemele. Uute mudelite tulekuga uuel aastal on aga oodata hinnatõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles