Suvehooajaks lisandub Tallinna Lennujaama lennugraafikusse 11 uut sihtkohta

Tarbija24
Copy
Uute reisisihtkohtadena on valikus Minsk, Malaga ja Khutaisi.
Uute reisisihtkohtadena on valikus Minsk, Malaga ja Khutaisi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Suvehooajaks lisandub alates aprillist Tallinna Lennujaama lennugraafikusse 11 otsesihtkohta, võimaldades lennata kokku 37 sihtpunkti üle maailma. Uute reisisihtkohtadena on valikus Minsk, Malaga ja Khutaisi. Regulaarlendudele lisandub 37 tellimuslennu sihtkohta.

Reisijate arv Tallinna lennujaamas jätkuvalt kasvab, märtsis teenindati veidi enam kui 231 000 reisijat, reisijate arv kasvas 10 protsenti. Märtsis kasvas kõige enam reisijate arv Londoni, Stockholmi ja Kopenhaageni liinidel, lisareisijaid toob ka Ryanair (Paphos, Malta, Edinburgh). Kuigi märtsi lõpust lõpetas lennud British Airways, on Londoni liinil oodata positiivse trendi jätkumist ka suveperioodil, kui sinna lendab jätkuvalt 4 vedajat. Lennufirmadest on kõige enam turuosa kasvanud odavlennufirmadel (Ryanair, Wizzair, Norwegian, easyJet), kes teenindavad kokku 22 protsenti kõigist reisijatest (mullu 15 protsenti).

Tšarterreise ehk tellimuslende oli kõige enam Egiptusesse ja Kanaari saartele. Õigeaegselt väljus märtsis 85,3 protsenti regulaarlendudest, kõige punktuaalsemad olid Wizzair ja Finnair, samuti Air Baltic (vastavalt 91 protsenti, 91 protsenti ja 90 protsneti).

Kommertsdirektor Eero Pärgmäe sõnul toimub 2019. aastal lennundusturul suure kasvu järgne korrastumine ja kasv aeglustub. «See tähendab seda, et mitmed lennufirmad vaatavad oma strateegilisi plaane üle ja seavad uusi eesmärke. Tallinna Lennujaama ülesanne on siin pakkuda lennufirmadele häid koostöövõimalusi ja tutvustada Eestit laiemalt kui huvitavat ja arenevat turismi- ning ärisihtkohta. Tallinnast peaks alanud suvine hooaeg pakkuma aga piisavalt puhkusevõimalusi nii otselendude näol kui ka pakettreisidena,» rääkis Pärgmäe.

Lisaks 37 regulaarlennu sihtkohale on suvises lennuplaanis tellimuslende samuti 37sse sihtkohta. Kõige enam Türgi, Kreeka ja Bulgaaria kuurortidesse. «Sel suvel teenindavad tellimuslende Tallinnast lisaks Smartlynxile Finnair, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Onurair ja mitmed teised lennufirmad. Reisibürood pakuvad soodsaid pakkumisi pakettreisidele ja sel suvel paistab kõige tihedama tšarterlennuliiklusega silma ühendus Türgi kuurortidega,» lisas Pärgmäe.

Tallinna Lennujaama regulaarlennu otsesihtkohad suvehooajal:

Aprill 

  • 2. aprillist alustab Ryanair lendamist Berliini ja Barcelonasse ning 3. aprillist Dublinisse
  • 13. aprillist alustab Nordica lendamist Nice’i ning 14. aprillist Spliti

Mai

  • 11. maist alustab Nordica lende Odessasse ja 31. maist Ohridi
  • 11. maist alustab Aegean Airlines lendamist Ateenasse
  • 30. maist hakkab Belavia lendama Minski

Juuni 

  • 1. juunist alustab Air Baltic lendamist Malagasse, 2. juunist Kopenhaagenisse ja alates 3. juunist Brüsselisse
  • 4. juunist alustab Ellinair lendamist Thessalonikisse 
  • 15. juunist hakkab Nordica lendama Constantasse

August

  • 4. augustist alustab Wizz Air lendamist Khutaisisse

Turkish Airlines lisab lende Istanbuli liinile, kokku 10 lendu nädalas. Samuti lisab sagedusi Helsingi liinile Finnair ja Frankfurdi liinile Lufthansa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles