Uuendatud Kalev Spa avab täna uksed

Tarbija24
Copy
KINNISVARA; TALLINN, EESTI, 29OCT09.
Eesti Spordiselts Kalev. KALEV SPA VEEKESKUS.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
KINNISVARA; TALLINN, EESTI, 29OCT09. Eesti Spordiselts Kalev. KALEV SPA VEEKESKUS. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Aasta ja 10 kuud kestnud renoveerimistööd Kalev Spas on edukalt lõpule viidud ning täna avatakse uksed külastajatele.

«Oleme kogu meeskonnaga teinud ära suure töö, et saaksime kõigile meie külalistele pakkuda nüüd palju paremat ja mugavamat keskkonda nii treenimiseks kui ka lõõgastumiseks, seega ootame inimesi terve kompleksiga tutvuma,» kommenteeris Kalev Spa veekeskuse juht Tõnu Tanvell.

50-meetrise basseini sügavaim koht 4,5 meetrit ja hüppetornid on 5, 7,5 ja 10 meetri kõrgusel. «Eesti veekeskusi silmas pidades, on meil kõige enam vett igapäevaselt kasutuses, ligi 3000 kuupmeetrit. Mõistagi võimaldab see külalistel korralikult sportida aga ka lõõgastuda,» tõdeb Tanvell.

Üheks suuremaks uuenduseks on suure basseini kohale ehitatud spordiklubi koos aeroobikastuudiotega, kust avaneb vaade ka vanalinnale. Uuendatud spas on neli liutoru, milledele lisandus uhiuus 66,6-meetrine tuubitoru, atraktsioonidega väikelaste bassein ning 4-7-aastastele mõeldud ujumis- ja treeningbassein.

Privaatsuse otsijaile on loodud eraldi tsoonina Sauna-Oaas koos puhke- ja saunaala ning mullivannidega. «Siinkohal mõtlesime külastajatele, kes hindavad vaiksemat ja privaatsemat keskkonda. Seda projekti planeerides tuginesime klientide tagasisidele,» ütleb Tanvell. «Lõõgastumiseks mõeldud Sauna-Oaasi elamust ootame kogema täiskasvanuid.»

«Hotell sai juurde 22 Superior-klassi tuba, millest avaneb tore vaade vanalinnale või Kanuti pargile,» sõnab hotelli juht Piret Betlem. «Meie uus restoran Allee võidab loodetavasti paljude südamed oma toiduvaliku aga ka võimalusega nautida sööki otse pargiäärsel terrassil.» Heaoluteenused laienesid läbi kahe hotellikorruse uutesse ruumidesse ning seal pakutakse suurt valikut spaa- ja iluhoolitsusi ning taastusraviteenuseid.

Laiendus- ja uuendusprojekti autori, arhitektibüroo Allianss Arhitektid arhitekti Inga Raukase hinnangul on Kalev Spa hoone Tallinnas sümbolväärtusega ehitis. «Jälgisime hoone uuendamisel seniseid ruumilisi aspekte ning säilitasime vaated linnale ja loodusesse, tagades läbipaistvuse ja kerguse, lähtudes linnalikust keskkonnast ja looduslikest materjalidest,» ütleb Raukas.

Kalev Spa veekeskuse eelkäijaks on 60ndatel ehitatud Kalevi Ujula. Omas ajas silmapaistva 50-meetrise basseiniga ujulakompleksi projekteeris toonane tipparhitekt Uno Tölpus 1950-ndatel aastatel. Ujula valmis 1965. aastal ja siin toimus mitmeid rahvusvahelisi ujumisvõistlusi.

Veekeskus on kõigile külalistele avatud tööpäeviti kell 6.45-22.30 ning nädalavahetuseti oodatakse külastajaid 8-22.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles