Pangad viisid eurokursivaidluse kohtusse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangad ei taha eurolaenu tagasimakset Eesti Panga kursis järgi konverteerida.
Pangad ei taha eurolaenu tagasimakset Eesti Panga kursis järgi konverteerida. Foto: Liis Treimann

Neli Eesti suuremat panka kaebasid 23. detsembril tarbijakaitse kohtusse, kuna ei nõustunud viimase ettekirjutusega konverteerida eurolaenude tagasimakseid Eesti Panga kursi järgi.


«Pangad ei nõustunud tarbijakaitse seisukoha ja põhjendustega,» märkis pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm kohtutee põhjuseks.

Tarbijakaitse esitas möödunud aastal Swedbankile, SEBle, Nordeale ning Sampole ettekirjutused, millega nõudis, et pangad vahetaksid eurolaenude tagasimaksed ametliku Eesti Panga kursi, mitte enda kursi järgi, kuna viimasega teenivat pangad liialt suurt kasumit.

Diskussioon eurokursi konverteerimise kohta kerkis üles eelmise aasta oktoobris, kui tarbijakaitse juhtis tähelepanu, et pangad teenivad kodulaenu võtnute pealt kasumit lisaks oma marginalile ka eurode kroonideks vahetamisega.

Kuigi näiliselt pole eurode kroonideks vahetamine pangale mingil kulu, on pangaliit teatanud, et  konverteerimise jaoks on siiski vaja palgata töötajaid, teha kulutusi IT-arendusele ning üürida ruume.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles