Meedia: Bolt siseneb sel nädalal Venemaa turule

BNS
Copy
Mobiilirakendus Bolt.
Mobiilirakendus Bolt. Foto: Bolt.

Vene meedia andmetel alustab transpordiplatvorm Bolt neljapäeval tegevust Peterburis, kuid ettevõte seda ei kinnita.

Bolti Kesk- ja Ida-Euroopa turgude kommunikatsioonijuht Karin Kase kinnitas BNS-ile, et ettevõttel on plaan Venemaale laieneda ja selleks tehakse juba mõnda aega ettevalmistusi, kuid kindlat kuupäeva ei saa ärilistel kaalutlustel välja öelda.

Portaali abnews.ru andmetel alustab Bolt neljapäeval tegevust Peterburis, samuti otsib transpordiplatvorm juhte sotsiaalmeediavõrgustikus Vkontakte.

Möödunud nädalal teatas Bolt tegevuse alustamisest Stockholmis. Aprillis käivitati elektriliste tõukerataste renditeenus Madridis. Hiljuti teatati plaanist pakkuda toidu kojuveoteenust Tallinnas, Helsingis ja Johannesburgis.

Bolt on 2013. aastal asutatud transporditehnoloogiafirma, mille asutas toona 19-aastane Markus Villig. Möödunud aastal kaasati 175 miljonit dollarit, tehinguga kasvas ettevõtte väärtus miljardi dollarini. Investeerimisringis osales Hiina sõidujagamisettevõte Didi Chuxing, mis ostis Taxifys 2017. aastal vähemusosaluse. Juhtinvestoriks oli Saksamaa autotootja Daimler.

Boltil on praeguseks 25 miljonit kasutajat 30 riigis ja rohkem kui 100 linnas üle maailma. Umbes pool ettevõtte tegevusest toimub Aafrikas. Boltis töötab 850 inimest, kellest enam kui 250 töötavad Tallinnas asuvas peakontoris.

Kokku tehakse Boltiga iga kuu miljoneid sõite, kuid ärisaladuse tõttu ei soovi ettevõte täpseid arve avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles